Mijn naam is Sabine Louis, in 1943 geboren en in Zuid Duitsland opgegroeid. Mijn opleidingsachtergrond is Creatieve Therapie. In Zürich ben ik aan de kunstacademie opgeleid en vervolgde mijn studie voor Ergotherapie in München. In München en Berlijn werkte ik als kunsttherapeut.
De ervaringen hoe het materiaal klei een positieve invloed had op cliënten met een psychiatrische stoornis, hebben steeds weer grote indruk op me gemaakt. Klei is oorspronkelijk en sensopathisch: koel, vochtig, zacht en vormbaar. Het neemt onrust weg, geeft kracht, brengt je in evenwicht, geeft concentratie en maakt tevreden. Klei verandert emotionele spanningen in weerbaarheid. De dialoog met de klei werkt helend.
Sinds vele jaren is het materiaal klei ook mijn troost en toeverlaat geworden. Het is mijn maatje waarmee ik via mijn handen van binnen uit communiceer. Ik ervaar het werken met de zachte klei als bron van energie. Het is steeds weer een uitnodiging om nieuwe en spannende driedimensionale vormen te ontdekken. Meestal werk ik in series met verschillende variaties van een vorm.

Aarde, water, lucht en vuur

Klei is heel oud materiaal, verpulverd graniet vermengd met water. In alle culturen vormen mensen uit klei kommen, vazen, beelden en sculpturen. Lucht droogt de klei waardoor de vormen steviger worden. Vuur verandert de klei in keramiek; houdbaar maar ook breekbaar. De doffe klei wordt hard en zingend materiaal, een verrukkelijke ervaring.

Dit is de expopagina met streep